Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα - Μαστολόγος - Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα
Καλώς Ηρθατε στο Mastologos.gr
Λυδία Μουζάκα

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μου. Είμαι η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, Χειρουργός - Γυναικολόγος και Ειδικός Μαστολόγος.

Από φοιτήτρια ήθελα να κάνω μια ειδικότητα που να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στη γυναίκα γι’ αυτό και διάλεξα ως ειδικότητα στην αρχή τη Μαιευτική-Γυναικολογία, όπου στη συνέχεια διαπίστωσα ότι ο μαστός που είναι εξάρτημα του γεννετικού συστήματος της γυναίκας, δεν συμπεριλαμβάνετο τότε στην εκπαίδευση της. Γι’ αυτό και απεφάσισα να εξειδικευτώ και στη Μαστολογία, την οποία έκανα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου με υποτροφία της Γαλλικής Κυβερνήσεως. Κι έτσι να μπορώ με τη βοήθεια του Θεού πάντα, να προσφέρω στις γυναίκες ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία των γυναικολογικών παθήσεων, των παθήσεων του μαστού.
Αυτή η ιστοσελίδα σχεδιάστηκε και διαμορφώθηκε για την όσο το δυνατόν πληρέστερη επιστημονική ενημέρωση σχετικά με τις παθήσεις του μαστού και των γυναικολογικών οργάνων από την πρόληψη και τη διάγνωση έως την αντιμετώπιση και θεραπεία.
 Η ηλεκτρονική παροχή πληροφοριών αποτελεί, υπόβαθρο για την απόκτηση γνώσεων αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την εξέταση από τον/την ιατρό. Ο μαστός σύμβολο της μητρότητας, του έρωτα και της ζωής, η έμπνευση του ποιητή αποτελεί όμως και παγίδα για τη ζωή, εάν δεν τον λάβουμε σοβαρά υπόψη και παραμελήσουμε την ετήσια εξέτασή του από ειδικό. Σήμερα δεν θα πρέπει να υπάρχει γυναίκα:

  • που να μην εξετάζεται κάθε χρόνο, αφού ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση,
  • στην οποία το πρόβλημα να ανακαλύπτεται σε προχωρημένο στάδιο.
Σήμερα οι δυνατότητες που διαθέτει η επιστήμη, για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, -αυτού του φονιά του γυναικείου φύλου- είναι πλήρεις και αποτελεσματικές. Αρκεί να γνωρίζει η κάθε γυναίκα ότι η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και η κατάλληλη αντιμετώπιση της κάθε περιπτώσεως ξεχωριστά είναι αυτά που σώζουν ζωές.

Η διάγνωση και η θεραπεία του καρκίνου του μαστού, θα πρέπει να γίνεται μόνον από εξειδικευμένους ιατρούς, τους Μαστολόγους. Οι ασθενείς έχουν δικαίωμα σε εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως αυτό προκύπτει από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Η γυναίκα (ασθενής) θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο χειρουργείο θα πρέπει να κατευθύνεται με ολοκληρωμένη τη διάγνωση και με πλήρως ξεκαθαρισμένο εκ των προτέρων το θέμα το σε τι είδους επέμβαση πρόκειται να υποβληθεί. Τα ανωτέρω προβλέπονται και από τη σχετική Νομοθεσία. Η Ιατρική προσέγγιση θα πρέπει να πραγματοποιείται με σεβασμό της προσωπικότητας, της αξιοπρέπειας και της ιδιωτικής ζωής της κάθε ασθενούς. Όλες οι γυναίκες πρέπει να ενστερνιστούν την άποψη ότι ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος των μαστών και του γυναικολογικού συστήματος έχει μόνον οφέλη γι’ αυτές και διασφαλίζει μακροζωΐα. Χρειάζεται συνέχεια, συνέπεια, υπευθυνότητα και προσοχή του εαυτού μας.

Όπως πάντα είμαι στη διάθεσή σας.

 
Συνέντευξη της κ. Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Επίκαιρα

Το περιοδικό "Επίκαιρα" της 20ης Φεβουαρίου 2014 συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων, Συνέντευξη της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ), κ. Λυδίας Ιωαννίδου-Μουζάκα για τα 35 χρόνια προσφοράς, γνώσης και ελπίδας της ΕΕΜ στην Ελληνική κοινωνία.

Παρακαλώ όσοι από εσάς επιθυμείτε να διαβάσετε τη Συνέντευξη αυτή, μπορείτε είτε να προμηθευτείτε το περιοδικό, είτε να ενημερωθείτε  και από την ιστοσελίδα http://www.epikaira.gr/zine/84403 (σελ. 88-89).

 
Έκκληση σε γυναίκες άνω των 40 να υποβάλλονται σε ετήσια μαστογραφία

foto

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΕΤΑΙΡΕΙΑ   ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ
Αθήνα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Έκκληση προς όλες τις Ελληνίδες, άνω των 40χρονων,  να συνεχίσουν να υποβάλλονται  σε ετήσια μαστογραφία, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, απευθύνει η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Στης  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Αφορμή  για την έκκληση της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, είναι ο σάλος που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα με την δημοσίευση καναδικής  μελέτης, η οποία βγάζει άχρηστη και περιττή την μαστογραφία, ως κλινική εξέταση για την διάγνωση του καρκίνου του μαστού..

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 9

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 - 77 71 246 (λέγοντας ότι μας βρήκατε από το site) ή χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας για να κλείσετε ραντεβού. Το ιατρείο δέχεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 3μμ έως τις 6μμ  με ραντεβού και σε έκτακτες περιπτώσεις οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου.
από τις 3.00 έως και τις 6.00 με ραντεβού