Πόνο στο στήθος μπορούν να βιώσουν τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες και οι λόγοι ποικίλλουν.
Ανησυχούμε περισσότερο όταν η ασθενής έχει κάποιο όγκο, εκκρίνει αίμα από τη θηλή ή έχει ένα εξόγκωμα κάτω από τη μασχάλη. Ο πόνος στο στήθος δεν είναι συνήθως το αρχικό σημάδι του καρκίνου του μαστού.
Οι άνδρες μπορεί να έχουν πόνο στο στήθος σε όλα τα στάδια της ζωής τους. Συνήθως, προκαλείται από γυναικομαστία, μια αύξηση στην ποσότητα του αδενικού ιστού του μαστού που προκαλείται από ορμονική ανισορροπία.
Τα αγόρια μπορεί να αισθανθούν πόνο πίσω από τη θηλή κατά την ενηλικίωση. Ενενήντα εννέα φορές στις 100, πρόκειται για καλοήθη γυναικομαστία.
Ο πόνος που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, είναι εστιασμένος σε μια περιοχή, εμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητες ή συνδυάζεται με εξόγκωμα, ερυθρότητα ή ζέστη, χρήζει άμεσης εξέτασης από τον γιατρό σας, συμβουλεύει η Chetlen.
Οι γυναίκες που κάνουν συχνά αυτοεξέταση μαστού είναι σε θέση να βοηθήσουν τον γιατρό τους να προσδιορίσει την πηγή του πόνου τους.
Οι άνθρωποι που αμελούν τα ήπια συμπτώματα και επισκέπτονται τον γιατρό μόνο όταν αισθανθούν έντονο πόνο στο στήθος, δυσκολεύουν τον εντοπισμό της αιτίας του συμπτώματός τους, γιατί δεν είναι σε στενή επαφή με το σώμα τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το σώμα σας, να το ακούτε και να είστε σύμμαχός του
Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα Χειρουργός Γυναικολόγος- Χειρουργός Μαστολόγος με Ειδίκευση στη Χειρουργική Ογκολογία του Μαστού
🎗 Η πρόληψη σώζει ζωές.
Βρείτε μας: 📌 Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124B, Athens, Greece
☎ 210 77 71 246
📩 lydiamouzaka@yahoo.gr