Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε στις 23-24 Ιουνίου, στην Κω το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας, για την Ελλάδα. Το Συνέδριο διοργανώθηκε, από την ΚΕΔΕ, τον Δήμο της Κω και το Διεθνές Κέντρου Τουρισμού Υγείας και τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών

Τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού Υγείας και ευεξίας, παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Γεώργιο Πατούλη και τους λοιπούς διακεκριμένους ομιλητές που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ο Τουρισμός Υγείας, αποτελεί μια εξαιρετικά κερδοφόρα βιομηχανία, με 30 εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών υγείας και ετήσιο τζίρο άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα η νέα Ευρωπαϊκή οδηγία θα  διευκολύνει τη διασυνοριακή διακίνηση των  ασθενών,  αναλαμβάνοντας την ασφαλιστική τους κάλυψη, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας που θα πρέπει να την αξιοποιήσει, σε μία δύσκολη χρονική περίοδο, και  για τη χώρα μπορεί να αποδειχθεί “χρυσή ευκαιρία“ για ανάπτυξη. Η Ελλάδα σήμερα δυστυχώς κατέχει μόλις το 3% του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως.

Τις εργασίες του Συνεδρίου, άνοιξε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, ΕΛΙΤΟΥΡ, I.Η.T.C., παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώ και Νισύρου, κ.κ. Ναθαναήλ. Συμμετείχαν, οι κ.κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Γιώργος Κυρίτσης, Δήμαρχος Κω,  Φώτης Χατζηδιάκος, Πρόεδρος ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου,  Γιώργος Χατζη- μάρκος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου,  Αριστοτέλης Παυλίδης, Πρόεδρος Ιπποκράτειου Ιδρύματος, Δημήτρης Γάκης Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ, Εμμανουήλ Κόνσολας, Τομεάρχης Τουρισμού ΝΔ, Κωνσταντίνα Σβύνου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων-Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,  Μαρία Φρατζάκη, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω,  Ηλίας Τσέρκης, Εκπρόσωπος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου,  Νίκος Διακογεωργίου, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκάνησου, Jörg B. Engel, Επικεφαλής του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Nordwest Clinic, Γερμανία και Sorina Pintea, Υπουργός Υγείας Ρουμανίας.

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας εκπροσωπήθηκε  από την Πρόεδρό της Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα η οποία παρουσίασε τις δυνατότητες πλήρους διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης των καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του μαστού στην Ελλάδα και την δυνατότητα της Εταιρείας  να συμπράξει και να στηρίξει τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα με τις διεθνείς  διασυνδέσεις που διαθέτει .

Αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη, στο Ασκληπιείο και περιήγηση στο Διεθνές Ίδρυμα του Ιπποκράτη.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και συνάδελφο κ. Γεώργιο Πατούλη, για την πρωτοβουλία, το όραμα, τη δράση και την άοκνη προσπάθεια να φέρει εις πέρας  το έργο.

Καλή επιτυχία σε όλους, Καλή Επιτυχία για την  Ελλάδα μας.