Είμαι η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, Ειδικός Χειρουργός Μαστού, Μαστολόγος με εξειδίκευση στην χειρουργική ογκολογία του Μαστού.

Φοιτήτρια αποφάσισα να κάνω μια ειδικότητα που να περιλαμβάνει τη χειρουργική και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στη γυναίκα. Διάλεξα τη Μαιευτική-Γυναικολογία που συνδύαζε και τα δύο. Διαπίστωσα όμως ότι ο μαστός -που είναι εξάρτημα του γενετικού συστήματος-, δεν συμπεριλαμβάνετο σ’ αυτήν την ειδικότητα. Γι’ αυτό απεφάσισα να εξειδικευτώ και στη Μαστολογία. Το πραγματοποίησα με Υποτροφία της Γαλλικής Κυβερνήσεως στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Έτσι, με τη βοήθεια του Θεού πάντα, μπορώ να προσφέρω στις γυναίκες ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία των γυναικολογικών παθήσεων και των παθήσεων του μαστού και ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού.

Η ιστοσελίδα μου διαμορφώθηκε για την πληρέστερη επιστημονική σας ενημέρωση σχετικά με τις παθήσεις του μαστού και των γυναικολογικών οργάνων, από την πρόληψη, τη διάγνωση έως τη χειρουργική αντιμετώπιση και θεραπεία.

Με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα παρέχονται πληροφορίες για να βοηθήσουν στην απόκτηση γνώσεων. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την εξέταση από τον/την ιατρό.

Ο μαστός σύμβολο της μητρότητας, του έρωτα, της ζωής και έμπνευση για τον ποιητή, κρύβει παγίδες για τη ζωή, εάν δεν τον σεβαστούμε και παραμελήσουμε την ετήσια εξέτασή του από Μαστολόγο.

Σήμερα δεν θα πρέπει να υπάρχει γυναίκα που να μην εξετάζεται κάθε χρόνο, αφού ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση, στην οποία ο καρκίνος να ανακαλύπτεται σε προχωρημένο στάδιο.

Σήμερα η επιστήμη διαθέτει όπλα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, -αυτού του φονιά του γυναικείου φύλου- που είναι σύγχρονα και αποτελεσματικά. Αρκεί να γνωρίζει η κάθε γυναίκα ότι η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση καιη κατάλληλη αντιμετώπιση της κάθε περιπτώσεως ξεχωριστά, είναι αυτά που σώζουν ζωές.

Η διάγνωση και η θεραπεία του καρκίνου του μαστού, θα πρέπει να γίνεται μόνον από εξειδικευμένους ιατρούς, τους Μαστολόγους. Οι ασθενείς έχουν δικαίωμα σε εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως αυτό προκύπτει από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Η γυναίκα (ασθενής) θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο χειρουργείο θα πρέπει να οδηγείται με ολοκληρωμένη τη διάγνωση και με πλήρως ξεκαθαρισμένο εκ των προτέρων το θέμα σε τι είδους επέμβαση πρόκειται να υποβληθεί.

Τα ανωτέρω προβλέπονται και από τη σχετική Νομοθεσία. Η Ιατρική προσέγγιση θα πρέπει να πραγματοποιείται με σεβασμό της προσωπικότητας, της αξιοπρέπειας και της ιδιωτικής ζωής της κάθε ασθενούς.

Όλες οι γυναίκες πρέπει να ενστερνιστούν την άποψη ότι ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος των μαστών και του γυναικολογικού συστήματος έχει μόνον οφέλη γι’ αυτές και διασφαλίζει μακροζωΐα. Χρειάζεται συνέχεια, συνέπεια, υπευθυνότητα και προσοχή του εαυτού μας.

Όπως πάντα είμαι στη διάθεσή σας.