Στο ερώτημα ποιες είναι οι πηγές ενημέρωσης των γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού παρατηρούμε ότι τα ΜΜΕ παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Ποσοστό της τάξεως του 62% των γυναικών ανέφερε ότι ενημερώνεται από την τηλεόραση , 55% από το γυναικολόγο τους, 35% από τις συζητήσεις με φίλες , 32% από τα περιοδικά. Συμπληρωματικές πηγές ενημέρωσης για ορισμένες ομάδες είναι σε ποσοστό 16% τα ενημερωτικά φυλλάδια, 13% ο γιατρός άλλης ειδικότητας, 9% άλλο άτομο που αντιμετώπισε το πρόβλημα ενώ γυναίκες ηλικίας 18-29 ετών ανέφεραν σε χαμηλό ποσοστό (4%) ως πηγή ενημέρωσης την παρακολούθηση σεμιναρίων και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης το 70% των γυναικών ενημερώνεται από την τηλεόραση. Από την ανάλυση προκύπτει ότι ο ρόλος των ΜΜΕ και κυρίως της τηλεόρασης, ενώ είναι η κυρίαρχη πηγή ενημέρωσης τους για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού για σημαντικές ομάδες του πληθυσμού, δεν επαρκεί και δεν αντικαθιστά τον ειδικό γιατρό. Οι γυναίκες που αισθάνονται πολύ ενημερωμένες έχουν ως πηγή ενημέρωσης την τηλεόραση 41% αλλά και τον γυναικολόγο σε ποσοστό 77%, στον αντίποδα όσες αισθάνονται λίγο ενημερωμένες ανέφεραν ως πηγή ενημέρωσης την τηλεόραση 65% αλλά τον γυναικολόγο μόνο στο 31%.

Τα στοιχεία αποτελούν μέρος της έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας από την PROGNOSIS ΑΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα, σε δείγμα 1350 ατόμων ηλικίας 18-69 χρόνων.

Η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και η δωρεάν εξέταση των γυναικών από κλιμάκιο ιατρών της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, έχει κατά αλφαβητική σειρά:

• Βενέτη Σμαράγδα (Κυτταρολόγος)
  • Γεωργούντζος Βασίλης ( Ακτινολόγος)
  • Ιωαννίδου – Μουζάκα Λυδία (Γυναικολόγος Μαστολόγος)
  • Λαμπρινάκη – Καλαμάτα Νεκταρία (Πλαστικός Χειρούργος)
  • Λιακάκος Θεόδωρος (Γυναικολόγος)
  • Μάλλιου Σαββούλα (Παθολόγος – Ογκολόγος)
  • Μανδρέκας Απόστολος (Πλαστικός Χειρούργος)
  • Μπαρμπούνης Βασίλης (Παθολόγος – Ογκολόγος)