ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα μαστών
Η «ΕΜΠΡΑΚΤΗ» ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Διήμερη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας στο Δερβένι Κορινθίας

Με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων, ολοκληρώθηκε το διήμερο 11 και 12 Σεπτεμβρίου η δράση ευαισθησίας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας(ΕΕΜ) στο Δερβένι Κορινθίας, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής για την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, με τη διοργάνωση Ημερίδας αλλά και με δωρεάν κλινική εξέταση μαστών και υπερηχογράφημα.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάση Τσιώτου, του εκπροσώπου της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Η Φωνή της Υπαίθρου” κ. Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου, του Εκπροσώπου της Δευτεροβάθμιας Ενώσεως Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου “Ο Πέλοπας” κ. Ιωάννη Λαγού, Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννήσου και κατοίκων. Ομιλητές ήταν η Δρ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Επ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γυναικολόγος – Χειρουργός, Μαστολόγος-Ογκολόγος, Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ε.Ε. για τον καρκίνο του μαστού και τα Κέντρα μαστού, Εκπρόσωπος του Π.Ι.Σ. στη UEMS για τις ανάγκες στη χειρουργική εκπαίδευση στον καρκίνο του μαστού και Δ/ντης Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας, η Δρ. Πολυτίμη Λεονάρδου Ιατρός Ακτινολόγος Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας, Μέλος Δ.Σ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής και ο Δρ. Απόστολος Μανδρέκας, τ. Αντιπρόεδρος της ΕΕΜ, Πλαστικός Χειρουργός, Αρχιπλοίαρχος, ε.α, Διευθυντής «Άρτιον Κέντρον Πλαστικής Χειρουργικής», Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Χειρουργικής και Μέλος Δ.Σ Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αισθητικής Χειρουργικής.

Την επόμενη ημέρα οι ιατροί της ΕΕΜ Λυδία Μουζάκα, Πολυτίμη Λεονάρδου και Δημήτριος Χάψας, Πλαστικός Χειρουργός, Πλοίαρχος ε. α., τ. Μέλος Δ.Σ. της ΕΕΜ, προέβησαν σε δωρεάν εξέταση μαστών, που περιελάμβανε λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση, προσδιορισμό κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού και υπερηχογράφημα μαστών σε 39 γυναίκες της περιοχής που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον. Σε όσες από τις γυναίκες που εξετάσθηκαν, διαπιστώθηκε ογκίδιο μαστού έγινε παρακέντηση και θα ακολουθήσει κυτταρολογική εξέταση του υλικού και σε όσες διαπιστώθηκε έκκριμα από τη θηλή, ελήφθη δείγμα για κυτταρολογική εξέταση. Η εξέταση των αναφερθέντων υλικών θα γίνει με την ευγενική χορηγία του κυτταρολογικού εργαστηρίου Alpha Prolypsis.
Τους Ιατρούς πλαισίωναν 3 εθελοντές παραϊατρικού προσωπικού.

Σε ανταπόδοση της τιμητικής πρόκλησης για τη διοργάνωση του πολύ παραγωγικού Διημέρου ευαισθητοποίησης, προσφέρθηκε στους επισήμους το αναμνηστικό βιβλίο που εκδόθηκε για τα 40 χρόνια Επιστημονικής και Κοινωνικής προσφοράς της ΕΕΜ στην Ελληνική Κοινωνία.

Δυστυχώς η δράση της ΕΕΜ συνέπεσε με τον αδόκητο χαμό της συζύγου του Δημάρχου Κορινθίας Κικής Νανοπούλου, αλλά και προσωπικής φίλης της Προέδρου της ΕΕΜ. Στη μνήμη της τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.