Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων, πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ), στην όμορφη και καταπράσινη Ανατολή Λαρίσης, το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, η δωρεάν εξέταση γυναικών με υπερηχογράφημα σε όσες γυναίκες επιθυμούσαν να εξεταστούν, στο πλαίσιο της διήμερης εκστρατείας που οργάνωσε και πραγματοποίησε η ΕΕΜ σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, την Κοινότητα Ανατολής, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Ιερά Ενορία Αγίου Γεωργίου Ανατολής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολιτών «Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος».

Υποβλήθηκαν σε κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα μαστών 54 γυναίκες και 1 άνδρας, εκ των οποίων 3 γυναίκες υποβλήθηκαν σε παρακέντηση και κυτταρολογική εξέταση και άλλες 5 σε κυτταρολογική εξέταση εκκρίματος μαστού. Οι κυτταρολογικές εξετάσεις πραγματοποιούνται δωρεάν από τα Ιατρικά Εργαστήρια Alpha Prolipsis.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης τίμησε με την παρουσία Του και ευλόγησε τις προσπάθειες της ΕΕΜ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ Ιγνάτιος, ο οποίος προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας στους ιατρούς και η ΕΕΜ Του προσέφερε το Αναμνηστικό Επετειακό Βιβλίο που εξέδωσε για τα 40 χρόνια της Εταιρείας.

Οι κάτοικοι αγκάλιασαν την παρουσία και τη δράση της ΕΕΜ, προσφέροντας εγκάρδια και συγκινητική φιλοξενία στα μέλη της αποστολής.